Dečija Kuća Hakuna Matata

produženi boravak

Dobro došli

Pridružite nam se u avanturi osvajanja znanja i gradiva, protkanoj kreativnim i zabavnim aktivnostima! U naštem boravku učenje je brže i zato vremenu za igru i druženje kao da nema kraja. Prepustite se našem stručnom timu posvećenih, energičnih i motivisanih mladih ljudi - zaboravite na gubljenje vremena i preskakanje obaveza i obroka. Imajući u vidu sve aspekte đačkog života vodićemo vas u postizanju novih uspeha i ciljeva koje ćemo zajedno postaviti.

 

Individualni pristup

Svako dete je priča za sebe i zbog toga je individualni pristup jedini koji odgovara usmeravanju dece na ličnom planu.


Kada govorimo o individualnom pristupu, reč je o našem predlogu da se za svako dete, uz konsultaciju i saradnju sa roditeljima, postavljaju ciljevi i organizuje dnevna rutina. Blisko prateći decu na dnevnom nivou, moći ćemo da unosimo korekcije u dnevnoj rutini ukoliko se za to ukaže potreba.


Zbog različitih interesovanja dece koja pohađaju boravak, nudimo niz raznovrsnih aktivnosti među kojima roditelji biraju one koje najviše odgovaraju njihovoj deci.


Za svako dete se određuje prava mera obaveza, odgovornosti, slobodnog vremena i aktivnosti - na taj način želimo da postavimo strukturu i rutinu koje će dete pratiti i kada preraste druženje sa nama, od petog razreda osnovne škole pa na dalje.

 

Druženje

Jedna od skrivenih prednosti boravka nad provođenjem vremena kod kuće je, naravno, druženje u vršnjačkoj grupi. Ovu prednost nazvali smo "skrivneom" zato što je to nešto o čemu obično ne razmišljamo kada razmatramo boravak kao opciju - ipak su dominantni izrada domaćih zadataka, pravilno raspoređeni kvalitetni obroci, učenje i generalno nadzor odraslih u svakom mogućem smislu.


Sa druge strane, za decu školskog uzrasta, naročito u nižim razredima, neobično je važan kontakt sa drugom decom. Zato je jedan od naših ciljeva da pomognemo detetu u tranziciji između velike vrtićke grupe u kojoj su odrastali sa istim drugarima i odeljenja u kojem se deca druže uglavnom u manjim celinama/grupama.


Drugim rečima rečeno, zadatak koji smo stavili pred sebe je da nastavimo i dalje usmeravamo socijalizaciju dece kako bi oni izrasli u jake pojedince i još jače timske igrače.