Dečija Kuća Hakuna Matata

produženi boravak

Kutak za decu

Obzirom na prirodu posla kojim se bavimo, na neki način je cela kuća u kojoj je smešten naš produženi boravak ujedno i kutak za decu. Tu su prostorije za slobodno vreme ili zajedničku igru, prostorije za izradu domaćih zadataka i učenje, prostorije za individualni rad i mnoge prateće celine koje će drugari vremenom otkrivati i osvajati.


Sa druge strane, želeli smo deci da posvetimo prostor i na našoj internet prezentaciji, uvažavajući činjenicu da većina dece danas koristi računar ili neki drugi uređaj za pristup internetu.

 

Najave događaja

Tokom godine u boravku će biti organizovane razne aktivnosti, kreativne radionice, nadmetanja i, verovatno, događaji koje mi sada i ne možemo da zamislimo bez drugara i njihovih želja.


Ovde će deca moći da vide koji događaji ih očekuju u bližoj budućnosti, tako da ih ne zaborave zbog toga što ne pripadaju uobičajenoj dnevnoj rutini. Ova rubrika će, nadamo se, biti posebno aktivna tokom raspusta kada ćemo se truditi da ispunimo sve želje drugara za specijalnim aktivnostima jer tada imamo najviše vremena.

 

Zajednički planovi

Na ovoj stranici takođe će stajati informacije o planiranju događaja, kako bi deca mogla da se potsete o čemu smo razgovarali i da ne bi zaboravili da pitaju roditelje za njihovo mišljenje.


Kada postoji interesovanje za različite načine provođenja zajedničkog slobodnog vremena, ovde će stajati lista opcija o kojima ćemo još razgovarati. Cilj nam je da podstaknemo decu na konstruktivnu diskusiju, zašto ne i polemiku, u vezi onoga do čega im je stalo.